Tésztája: -25 dkg porcukor
-6 tojás sárgája
-1 dl olaj
-1 dl langyos víz
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral,majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- 34 dkg liszt
- 1 csg sütőpor
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor (elhagyható),de ezzel finomabb.
- 6 tojás fehérje habbá verve.
A sütőporos,pudingporos liszthez adjunk kevés sót és fokozatosan keverjük hozzá a tojás sárgájás masszához.Kis adagokban keverjük bele a tojás fehérje habot.
A tésztát felezzük el,az egyik feléhez adjunk 2 lapos evőkanál keserű kakaót és 2 evőkanál olajat.Jól keverjük el.
Vajazott, lisztezett gerinc formába öntsük bele és előmelegített sütőben 180 fokon süssük tűpróbáig.
Ha megsült borítsuk rácsra,hagyjuk teljesen kihűlni,vágjuk szeletekre és töltsük az alábbi krémmel.
Krém: -20 dkg vaj
-20 dkg porcukorral habosra keverve
-2 csomag Gála puncs ízű pudingot keverjünk el 4 dl tejjel(lehet főzős puding is csak hűtsük ki)
A kettőt keverjük össze.
A kihűlt tésztát úgy kenjük meg,hogy egy világos piskótát kakaós piskóta kövessen,amíg el nem fogy.
A két gerinc forma megtöltve kb 1 m hosszú lesz.
Máz: - 5 evőkanál tej
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál keserű kakaó
- 10 dkg vaj
A hozzávalókat vízgőz fölött melegítsük össze.Ha kicsit kihűlt öntsük a sütire.Hűvös helyen hagyjuk,hogy megkössön a csokimáz.
Ferdén szeleteljük fel,mutatós és nagyon finom vendégváró sütemény.