Üdvözöllek !
Köszönöm,hogy benézel hozzám.
Visszavárlak!

Méteres kalács recept

Tésztája:  -25 dkg porcukor
                 -6 tojás sárgája
                 -1 dl olaj
                 -1 dl langyos víz
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral,majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.
                - 34 dkg liszt
                -   1 csg sütőpor
                -   1 evőkanál vaníliás pudingpor (elhagyható),de ezzel finomabb.
                - 6 tojás fehérje habbá verve.

A sütőporos,pudingporos liszthez adjunk kevés sót és fokozatosan keverjük hozzá a tojás sárgájás masszához.Kis adagokban keverjük bele a tojás fehérje habot.

A tésztát felezzük el,az egyik feléhez adjunk 2 lapos evőkanál keserű kakaót és 2 evőkanál olajat.Jól keverjük el.
Vajazott, lisztezett gerinc formába öntsük bele és előmelegített sütőben 180 fokon süssük tűpróbáig.
Ha megsült borítsuk rácsra,hagyjuk teljesen kihűlni,vágjuk szeletekre és töltsük az alábbi krémmel.
Krém:    -20 dkg vaj
              -20 dkg porcukorral habosra keverve
              -2 csomag Gála puncs ízű pudingot keverjünk el 4 dl tejjel(lehet főzős puding is csak hűtsük ki)

A kettőt keverjük össze.
A kihűlt tésztát úgy kenjük meg,hogy egy világos piskótát kakaós piskóta kövessen,amíg el nem fogy.
 A két gerinc forma megtöltve kb 1 m hosszú lesz.
Máz:     -  5  evőkanál tej
              -  8 evőkanál cukor
              -  8 evőkanál keserű kakaó
              - 10 dkg vaj
A hozzávalókat vízgőz fölött melegítsük össze.Ha kicsit kihűlt öntsük a sütire.Hűvös helyen hagyjuk,hogy megkössön a csokimáz.
Ferdén szeleteljük fel,mutatós és nagyon finom vendégváró sütemény.