Üdvözöllek !
Köszönöm,hogy benézel hozzám.
Visszavárlak!

Fondan recept

Fondan zselatinból:

Hozzávalók: 50-60 dkg porcukor, 2 evőkanál glükóz szirup,1,5 evőkanál víz, 6 gramm zselatin, 15 gramm növényi zsír, 1,5 evőkanál glicerin pár csepp színtelen aroma.

A vízbe áztatott zselatint vízgőzön felolvasztjuk. Hozzáadjuk a glükózt,glicerint, zsiradékot,aromát és egy kicsi melegítjük.Az átszitált porcukor felére ráöntjük és elkeverjük, majd a többi cukrot fokozatosan hozzáadva készre gyúrjuk.
Ha túl kemény lenne kevés vízzel puhíthatjuk,ha túl puha cukrot adunk hozzá. Ha nem azonnal használjuk fel légmentesen csomagoljuk be.Használat előtt gyúrjuk át.

Forrás/: Desszertmester